5 gyakori bőrpanasz…

A testünket fedő bőrréteg, egy igen fontos szervrendszer, egy védőburok, ami szabályozza testhőmérsékletünket, érzékeli a fájdalmas és kellemes ingereket, megakadályozza a külső anyagok bejutását a testbe, védőpajzsot képez a nap káros sugarai ellen.

A bőr felszínes rétegeinek betegségei a szaruréteget és a hám mélyebb rétegeit érinthetik, különböző, a bőr felületén megjelenő enyhébb, – gyorsan gyógyuló – és komolyabb, – lassabban gyógyuló – tüneteket okozva.

A tünet együttes kiváltó okának megtalálása, a megfelelő kezelési mód kiválasztása és megszüntetése, az egyszerűbb eseteket kivéve (horzsolás, csípés, háztartási sérülés, – vágás, égés -, napfürdőzés, szolárium és szőrtelenítés), összetett feladat.

A bőrgyulladás egyik gyakori tünete a viszketés, ami vakaródzási kényszerben nyilvánul meg és bőrpírt okoz, vagyis irritálja a bőrfelületet, így még erősebb viszketési ingert vált ki. Sok esetben a viszketéssel járó, túlérzékenység okán kialakuló allergiás reakciók hátterében az egyén által alkalmazott gyógyszerek valamelyike, vagy az azok egyikében lévő ható-, illetve segédanyagok, vagy azok keresztreakciói  állnak. A bélbetegségek, veseelégtelenség, vérképzőszervi betegségek, a pajzsmirigy-, és cukorbetegség velejárójaként, azok mellékhatásaként is jelentkezhetnek a kellemetlen viszkető tünetek.

Az ashaninka® macskakarom gél mérsékli és az esetek többségében meg is szünteti a viszketést, hűsítőleg hat a gyulladt bőrfelületre, enyhén fertőtleníti azt.

A gyapjúból készült ruhadarabbal, vagy irritáló anyagokkal, pl. oldószerekkel, kozmetikumokkal való érintkezés is gyakran okoz viszketést, ezt nevezzük kontakt bőrgyulladásnak.

A különféle gombás, parazitás és vírusos fertőzések is okozhatnak viszketéssel járó és a vakarás következtében kialakuló bőrfelületi gyulladást.

A vírusfertőzés következtében kialakuló gyerekbetegségek közül a kanyaró, rózsahimlő (rubeola), bárányhimlő kiütései okoznak viszketést. A vakarás következtében kialakult bőrfelületi gyulladás, a köröm alatt lévő esetleges szennyeződés miatt további fertőzéshez vezethet, maradandó nyomot hagyva a bőrön (heg).

A gyakori kaparással járó viszketés bőrfelületi gyulladáshoz és hámhiányos állapothoz vezethet.

Az ashaninka® macskakarom gél a hatóanyagok – uncaria tomentosa (willd. d.c.)belső háncskéreg alkoholos száraz kivonata (15:1), legalább 0,05 mg/g pentaciklikus oxindol alkaloid tartalommal (poa) – és segédanyagok együttes hatásának köszönhetően javasolt.

  1. akut és krónikus bőrgyulladások csökkentésére
  2. sebszéli, sebkörnyéki bőrgyulladás enyhítésére
  3. felületes hámhiányra, horzsolásra, sejt újraképződés elősegítésére, hámosításra
  4. 1 fokú égés (napozás, háztartási sérülés) okozta bőrpír és gyulladás csökkentésére
  5. rovarcsípés által kiváltott bőrgyulladás enyhítésére.

A készítmény illatanyagot nem tartalmaz.