5 GYAKORI BŐRPANASZ…

 

A TESTÜNKET FEDŐ BŐRRÉTEG, EGY IGEN FONTOS SZERVRENDSZER, EGY VÉDŐBUROK, AMI SZABÁLYOZZA TESTHŐMÉRSÉKLETÜNKET, ÉRZÉKELI A FÁJDALMAS ÉS KELLEMES INGEREKET, MEGAKADÁLYOZZA A KÜLSŐ ANYAGOK BEJUTÁSÁT A TESTBE, VÉDŐPAJZSOT KÉPEZ A NAP KÁROS SUGARAI ELLEN.

A BŐR FELSZÍNES RÉTEGEINEK BETEGSÉGEI A SZARURÉTEGET ÉS A HÁM MÉLYEBB RÉTEGEIT ÉRINTHETIK, KÜLÖNBÖZŐ, A BŐR FELÜLETÉN MEGJELENŐ ENYHÉBB, – GYORSAN GYÓGYULÓ – ÉS KOMOLYABB, – LASSABBAN GYÓGYULÓ – TÜNETEKET OKOZVA.

A TÜNET EGYÜTTES KIVÁLTÓ OKÁNAK MEGTALÁLÁSA, A MEGFELELŐ KEZELÉSI MÓD KIVÁLASZTÁSA ÉS MEGSZÜNTETÉSE, AZ EGYSZERŰBB ESETEKET KIVÉVE (HORZSOLÁS, CSÍPÉS, HÁZTARTÁSI SÉRÜLÉS, – VÁGÁS, ÉGÉS -, NAPFÜRDŐZÉS, SZOLÁRIUM ÉS SZŐRTELENÍTÉS), ÖSSZETETT FELADAT.

209_csalankiutesA BŐRGYULLADÁS EGYIK GYAKORI TÜNETE A VISZKETÉS, AMI VAKARÓDZÁSI KÉNYSZERBEN NYILVÁNUL MEG ÉS BŐRPÍRT OKOZ, VAGYIS IRRITÁLJA A BŐRFELÜLETET, ÍGY MÉG ERŐSEBB VISZKETÉSI INGERT VÁLT KI. SOK ESETBEN A VISZKETÉSSEL JÁRÓ, TÚLÉRZÉKENYSÉG OKÁN KIALAKULÓ ALLERGIÁS REAKCIÓK HÁTTERÉBEN AZ EGYÉN ÁLTAL ALKALMAZOTT GYÓGYSZEREK VALAMELYIKE, VAGY AZ AZOK EGYIKÉBEN LÉVŐ HATÓ-, ILLETVE SEGÉDANYAGOK, VAGY AZOK KERESZTREAKCIÓI  ÁLLNAK. A BÉLBETEGSÉGEK, VESEELÉGTELENSÉG, VÉRKÉPZŐSZERVI BETEGSÉGEK, A PAJZSMIRIGY-, ÉS CUKORBETEGSÉG VELEJÁRÓJAKÉNT, AZOK MELLÉKHATÁSAKÉNT IS JELENTKEZHETNEK A KELLEMETLEN VISZKETŐ TÜNETEK.

AZ ASHANINKA® MACSKAKAROM GÉL MÉRSÉKLI ÉS AZ ESETEK TÖBBSÉGÉBEN MEG IS SZÜNTETI A VISZKETÉST, HŰSÍTŐLEG HAT A GYULLADT BŐRFELÜLETRE, ENYHÉN FERTŐTLENÍTI AZT.

A GYAPJÚBÓL KÉSZÜLT RUHADARABBAL, VAGY IRRITÁLÓ ANYAGOKKAL, PL. OLDÓSZEREKKEL, KOZMETIKUMOKKAL VALÓ ÉRINTKEZÉS IS GYAKRAN OKOZ VISZKETÉST, EZT NEVEZZÜK KONTAKT BŐRGYULLADÁSNAK.

A KÜLÖNFÉLE GOMBÁS, PARAZITÁS ÉS VÍRUSOS FERTŐZÉSEK IS OKOZHATNAK VISZKETÉSSEL JÁRÓ ÉS A VAKARÁS KÖVETKEZTÉBEN KIALAKULÓ BŐRFELÜLETI GYULLADÁST.

A VÍRUSFERTŐZÉS KÖVETKEZTÉBEN KIALAKULÓ GYEREKBETEGSÉGEK KÖZÜL A KANYARÓ, RÓZSAHIMLŐ (RUBEOLA), BÁRÁNYHIMLŐ KIÜTÉSEI OKOZNAK VISZKETÉST. A VAKARÁS KÖVETKEZTÉBEN KIALAKULT BŐRFELÜLETI GYULLADÁS, A KÖRÖM ALATT LÉVŐ ESETLEGES SZENNYEZŐDÉS MIATT TOVÁBBI FERTŐZÉSHEZ VEZETHET, MARADANDÓ NYOMOT HAGYVA A BŐRÖN (HEG).

A GYAKORI KAPARÁSSAL JÁRÓ VISZKETÉS BŐRFELÜLETI GYULLADÁSHOZ ÉS HÁMHIÁNYOS ÁLLAPOTHOZ VEZETHET.

AZ ASHANINKA® MACSKAKAROM GÉL A HATÓANYAGOK – UNCARIA TOMENTOSA (WILLD. D.C.)BELSŐ HÁNCSKÉREG ALKOHOLOS SZÁRAZ KIVONATA (15:1), LEGALÁBB 0,05 MG/G PENTACIKLIKUS OXINDOL ALKALOID TARTALOMMAL (POA) – ÉS SEGÉDANYAGOK EGYÜTTES HATÁSÁNAK KÖSZÖNHETŐEN JAVASOLT;

  1. AKUT ÉS KRÓNIKUS BŐRGYULLADÁSOK CSÖKKENTÉSÉRE;
  2. SEBSZÉLI, SEBKÖRNYÉKI BŐRGYULLADÁS ENYHÍTÉSÉRE
  3. FELÜLETES HÁMHIÁNYRA, HORZSOLÁSRA, SEJT ÚJRAKÉPZŐDÉS ELŐSEGÍTÉSÉRE, HÁMOSÍTÁSRA
  4. 1 FOKÚ ÉGÉS (NAPOZÁS, HÁZTARTÁSI SÉRÜLÉS) OKOZTA BŐRPÍR ÉS GYULLADÁS CSÖKKENTÉSÉRE
  5. ROVARCSÍPÉS ÁLTAL KIVÁLTOTT BŐRGYULLADÁS ENYHÍTÉSÉRE.

A KÉSZÍTMÉNY ILLATANYAGOT NEM TARTALMAZ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Author: admin

1 thought on “5 GYAKORI BŐRPANASZ…

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .